Reklamlar

2 Kasım 2015 Pazartesi

Asgari Ücret Ocak Ayında Bin 300 TL Olacak mı

Partilerin 1 Kasım seçim vaatleri içinde en dikkat çekenlerinden biri de 'asgari ücret' olmuştu. Davutoğlu'nun vaadine göre asgari ücret Ocak ayında 1.300 TL olacak.

AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının ardından asgari ücretin ne zaman 1300 liraya yükseltileceği merak ediliyor. 1 Kasım seçimleri öncesinde eski Başbakan YardımcısıAli Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücretin 2016 yılı içinde 1300 liraya yükseltileceğini açıklamalarına karşın;Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Ocak 2016'dan itibaren asgari ücretin 1300 liraya yükseltileceğini taahhüt etmişlerdi.

5 MİLYON ÇALIŞANI İLGİLENDİRİYOR
5 milyon çalışanın asgari ücretli 'göründüğü' Türkiye'de, asgari ücretin belirlenme süreci Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Aralık ayında toplanmasıyla başlıyor. İşçi,işveren ve Çalışma Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı, Hazine ve TÜİK temsilcilerinden oluşuyor. Ancak asgari ücretin belirlenmesinde Hükümetin tavrı belirleyici oluyor. Komisyon, 1 Ocak ve 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere 6'şar aylık dönemler halinde asgari ücreti yıllık olarak belirliyor. Asgari ücret artışı sadece 5 milyon çalışanı ilgilendirmiyor. Sendikalı ya da sendikasız diğer çalışanların maaş artışlarında önemli bir gösterge kabul ediliyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder